Om Dieselnätet

DIESELNÄTET

Vi tar alla dieselstölder/tjuvar på allvar!

Sedan några år tillbaka har vi fått ensamrätten i Sverige på Diesel Dye, blå diesel, ett flytande färgmedel för drivmedel med vilket man kan stöldmärka diesel. Allt fler har valt att skydda sin diesel med blå diesel från VaraSäker och försäljningen ökar stadigt.

Diesel dye blå diesel tillverkas av Fuel Theft Solution Ltd i England.

Vi har sedan drygt tio år ett väl fungerande lokalt Nätverkande i Varaområdet med Nätverket Vara i Säker Samverkan  där vi samarbetar med ett hundratal företag med råd och tips inom säkerhet.

Vi har nu även startat DIESELNÄTET och här vill vi ha ett tydligt fokus på dieselstölder. Vi bedömer att dieselstölder inte bara är ett lokalt/regionalt problem utan här ser vi gärna ett samarbete med företag över hela landet.

Alla företag som vi levererar Diesel Dye blå diesel till registreras i ett register där polisen dygnet runt kan logga in i via vår hemsida och se vilka som är legala användare av blå diesel.

Målet med DIESELNÄTET är att snabbt och effektivt kunna få ut information och varningar när det gäller stölder och försök till stölder av diesel.

Till medverkande i Nätverket skickar vi selektiv info via mail och  arbetar även med facebook både som en sluten grupp och en öppen sida för mer allmän info. På den offentliga sidan kan alla se vår utvalda info och även lämna tips och observationer till oss. Vi har moderator för godkännande av inlägg. På den slutna gruppen/sidan har endast Nätverkare och registrerade användare av blå diesel behörighet att se vår interna information och att lämna observationer och tips.

Information av känsligare art hanteras endast med företagets kontaktperson och med polisen i aktuella fall.

Som spindel i nätet kan vi dels skicka ut egen info och även förmedla från andra Nätverkare, försäkringsbolag mfl eller från polisen.

Med ett snabbt o aktivt informationsflöde kan vi som nätverk vara tjuvar/skurkar hack i häl och tom steget före i den bästa av världar.

Vi har alltid strävat efter ett bra samarbete med polisen lokalt/regionalt och har som mål att sträva mot samma mål i det större perspektivet. Vi har ofta kunnat förmedla bra tips/iakttagelser från Nätverkare och allmänhet till polisen

Vi uppmanar ALLA som drabbas av dieselstölder att ALLTID polisanmäla. Om stölderna inte kommer till polisens kännedom kan myndigheten aldrig få en rättvis bild av omfattningen av dieselstölderna och de rätta resurserna i förhållandet till problem uteblir. Gör gärna anmälan via polisens hemsida polisen.se eller ring 114 14 och anmäl.

Vi är övertygade att mörkertalet när det gäller dieselstölder är större än vid många andra brottstyper då många sannolikt inte ens märker att de har blivit bestulna på mindre mängder.

Hur många märker om 25-50 liter har slangats ur en större traktor, hjullastare, grävmaskin eller lastbil ? En tjuv med två 25l dunkar bär idag iväg 1000 kr!

Skydda er mot dieselstölder både externa och interna!

Om man vid ett literpris av 20 kr blir av med 25liter diesel/vecka blir det ca 25.000/år och två 25l dunkar i veckan ca 50.000 osv.

Kostnad för att vara med som Nätverkare är 1500 per år + moms.

Som Nätverkare erhåller man 200 kr i rabatt per liter Diesel Dye blå diesel.

Ordinarie pris per liter för icke Nätverkare är 795 kr + moms.

Värt att notera att kostnaden per liter diesel för att stöldskydda din diesel  är 6-8 öre.

Se mer info om vår blå diesel under Diesel Dye.